Activitatea 9

Vestitorii primăverii

Primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate, marcând tranziția de la iarnă spre vară. Calendaristic primăvara se desfășoară  din data de 1 Martie, dar din punct de vedere astronomic, echinocțiul de primăvară (21 martie) marchează începutul acestui minunat sezon.

Primăvara este anotimpul mugurilor, al florilor, al păsărilor, al bobocilor; este anotimpul aerului înmiresmat, al soarelui tot mai prietenos, al speranțelor renăscute; este anotimpul celui mai proaspăt, curat și frumos verde pe care poate să-l aibă natura.

Iată de ce vă lansăm o nouă provocare vouă, iubitorilor de natură din zona Tecuciului: să observați și să fotografiați acele elemente care vestesc primăvara: un ghiocel, un fir de iarbă, un mugur timid, o frunzuliță care abia se desface, un pui de căprioară sau un stol de păsări călătoare. Aveți timp berechet: 26 martie-30 aprilie 2018; atunci când sunteți siguri că ați surprins esența primăverii, împărtășiți-ne și nouă această bucurie trimițând fotografia (sau fotografiile) pe adresa dumitru_voinea@yahoo.com, iar noi o vom publica pe site-ul nostru.

Sunt acceptate toate fotografiile realizate în perioada mai sus menționată, în perimetrul pădurilor Barcea, Buciumeni, Cosmești, Furceni, Matca și Munteni.

Avem rugămintea ca fotografiile să fie originale, autentice și personale; fotografiile trebuie să fie însoțite de numele dumneavoastră și de un titlu sugestiv.

Nu oferim premii sau diplome. Adevărata răsplată este chiar acest uimitor anotimp care intră în inima și în sufletul vostru.

Pentru că adevărații vestitori ai primăverii sunteți voi.

Pentru că așa ați ales să trăiți.

Trăiți verde.

Prof. Voinea Dumitru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s