Iubim munții

Ziua Internațională a Munților este sărbătorită pe 11 decembrie, în fiecare an având o tematică specială. Anul acesta tema este Turism montan durabil.

Turismul durabil în munți poate contribui la crearea de opțiuni suplimentare și alternative de trai și la promovarea reducerii sărăciei, incluziunii sociale, precum și conservarea peisajului și a biodiversității. Este o modalitate de a conserva moștenirea naturală, culturală și spirituală, de a promova meșteșugurile locale și produsele de mare valoare și de a celebra multe practici tradiționale, cum ar fi festivalurile locale.

Turismul montan atrage aproximativ 15 până la 20% din turismul global. Turismul, însă, este unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de Covid-19, afectând economiile, mijloacele de trai, serviciile publice și oportunitățile de pe toate continentele. În munți, restricțiile pandemiei au agravat și mai mult vulnerabilitățile comunităților montane. Această criză poate fi văzută ca o oportunitate de a regândi turismul montan și impactul acestuia asupra resurselor naturale și a mijloacelor de trai, pentru a-l gestiona mai bine și pentru a-l valorifica pentru un viitor mai rezistent, mai ecologic și mai favorabil incluziunii.

Sărbătorește această Zi internațională 2021 împreună cu comunitatea și prietenii tăi, pregătind un eveniment sau participând la conversația de pe rețelele sociale folosind hashtag-ul #MountainsMatter. Transmite câteva dintre mesajele cheie sau împărtășește despre biodiversitatea din munții din apropierea ta sau o fotografie a muntelui tău preferat.

Prietenii munților și partenerii Asociației noastre ne-au ajutat să realizăm o expoziție fotografică online cu tema Pe cărări de munte. Vă invităm la o călătorie virtuală prin munții noștri!

Sursa:

https://www.un.org/en/observances/mountain-day

https://www.fao.org/international-mountain-day/information-material/en/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s