Turism montan durabil

În fiecare an, începând cu 2003, pe 11 decembrie este celebrată Ziua internațională a muntelui, oferindu-ne astfel o oportunitate de a înțelege importanța munților pentru planeta noastră și de a promova proiecte și programe de dezvoltare durabilă a mediului montan.

Tema propusă anul acesta este Turismul montan durabil (vezi https://www.un.org/en/observances/mountain-day).  Cu această ocazie, sunteți invitați să inițiați sesiuni de educare a copiilor/elevilor/tinerilor despre imensul potențial turistic al munților, precum și colocvii de analiză a impactului turismului asupra mediului montan.

Cu această  ocazie, Asociația Clubul de Științe GEEA Tecuci vă invită să participați la activitatea extracurriculară intitulată Iubim munții!, care se va desfășura în mediul online, vineri, 10 decembrie 2021, ora 12.

Activitatea va fi structurată în două părți:

1. Concurs de desene (cu premii!) cu tema Turism montan durabil.

Regulament general:

Concursul se adresează elevilor pe două categorii de vârstă: 12-14 ani (gimnaziu) și 15-19 ani (liceu). Fiecare concurent poate participa cu un singur desen care să ilustreze cât mai elocvent importanța adoptării unei atitudini civilizate și responsabile în activitatea turistică montană și/sau frumusețea peisajului montan, ca element generator al turismului. Desenul trebuie să fie personal, original, expresiv, în format A3 color, pe hârtie de desen obișnuită. Fiecare concurent se va semna pe desen în colțul dreapta jos (semnătura să fie vizibilă!).

Calendarul concursului:

25 noiembrie – 7 decembrie 2021: realizarea desenului și trimiterea acestuia, obligatoriu în original, către Voinea Dumitru, pe adresa Bd. Victoriei nr. 12 Tecuci (secretariatul Colegiului Național „Spiru Haret“ Tecuci); desenul trebuie să aibă un titlu sugestiv și să fie introdus într-un plic mare, cu mențiunea: Pentru concursul Turism montan durabil; de asemenea, desenul trebuie să fie însoțit, obligatoriu, de o declarație pe propria răspundere că îndeplinește condițiile menționate mai sus; data limită de depunere este 7 decembrie;

Atenție!! Sunt acceptate în concurs doar desenele însoțite de declarația pe proprie răspundere care include datele personale: nume și prenume, adresa, nr. de telefon, precum și acceptul utilizării desenului de către Asociația Clubul de Științe GEEA Tecuci exclusiv în scop educativ (necomercial);

8 – 9 decembrie 2021: jurizarea pozelor intrate în concurs;

10 decembrie 2021: prezentarea rezultatelor, în cadrul activității online care se va desfășura, începând cu ora 12;  11 decembrie 2021: publicarea rezultatelor concursului pe site-ul Asociației Clubul de Științe GEEA Tecuci (www.asociatiageea.ro);  Atenție: nu se acceptă contestații.

13-17 decembrie 2021: premierea concurenților 

Premii:

Locul I: 200 lei;

Locul al II lea: 150 lei;

Locul al III lea: 100 lei;

Mențiuni (I, II și III): 50 lei.

2. Expoziție (online) de fotografii cu tema Pe cărări de munte.

Vă invităm să contribuiți la realizarea acestei expoziții online trimițând o poză care să reflecte cât mai sugestiv unicitatea, farmecul, mirajul peisajului montan.

Poza poate fi trimisă în format electronic, pe adresa de e-mail: asociatiageea2017@gmail.com;  poza trebuie să aibă o rezoluție care să-i asigure o claritate adecvată; data limită: 5 decembrie 2021;

Atenție!! Sunt acceptate în expoziție doar pozele însoțite de declarația pe proprie răspundere care include datele personale: nume și prenume, adresa, nr. de telefon, precum și acceptul utilizării pozei de către Asociația Clubul de Științe GEEA Tecuci exclusiv în scop educativ (necomercial);

La expoziție poate participa orice persoană!

Asociația Clubul de Științe GEEA Tecuci se obligă să trimită către secretariatele școlilor elevilor concurenți/participanți la expoziția online diplomele de participare, premiile, însoțite de un tabel nominal; elevii vor putea lua diplomele/premiile de la secretariatul unității școlare și vor semna în tabelul nominal însoțitor.

Anexa 1

Declarație

Subsemnatul(a), ……………………………………………………………………………., născut la data de …………………………………….. în localitatea ………………………………………., domiciliat în …………………………….., strada …………………………………………., nr. …….., bloc …………., sc. …………., ap. ……….., jud. ……………………………, de la Școala/Liceul/Colegiul ………………………………………………………………………………… , profesor îndrumător …………………………………………telefon …………………………………………………., declar pe proprie răspundere că desenul cu care particip la concursul „Turism montan durabil“ din data de  10.12.2021, având titlul …………………………………………………………………………………………………………………………, este original, personal, autentic și actual.

Declar, de asemenea, că accept ca desenul cu care particip la acest concurs să fie utilizat de către Asociația Clubul de Științe GEEA Tecuci exclusiv în scopuri educative, nu comerciale.

Am făcut această declarație în mod voit, fără constrângeri exterioare, astăzi, ………………… 2021.

Nume și prenume …………………………………………………….

                   Semnătura,     

Anexa 2

Declarație

Subsemnatul(a), ……………………………………………………………………………., născut la data de …………………………………….. în localitatea ………………………………………., domiciliat în …………………………….., strada …………………………………………., nr. ………………………………….., bloc …………., sc. …………., ap. ……….., jud. ……………………………, telefon …………………………………………………., declar pe proprie răspundere că poza cu care particip la expoziția fotografică „Pe cărări de munte“ din data de 10.12.2021, având titlul …………………………………………………………………………………………………………………………, este originală, personală, autentică și actuală.

Declar, de asemenea, că accept ca poza cu care particip la această expoziție să fie utilizată de către Asociația Clubul de Științe GEEA Tecuci exclusiv în scopuri educative, nu comerciale.

Am făcut această declarație în mod voit, fără constrângeri exterioare, astăzi, …………………… 2021.

Nume și prenume …………………………………………………….

                   Semnătura,     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s