Jocurile Euroscola

IMAG0039

Sâmbătă, 28 iulie 2018, străzile municipiului Tecuci s-au animat de oameni de toate vârstele, dornici să participe la Jocurile Euroscola, organizate de Colegiul Național Spiru Haret Tecuci, în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci și cu Asociația Clubul de Științe GEEA Tecuci.

Activitatea face parte dintr-un proiect mult mai amplu, intitulat Construind un Viitor, cu care echipa colegiului participă la Concursul Național Euroscola, concurs ce se desfășoară anul acesta sub titlul generic Europa pentru noi.

Jocurile Euroscola s-au desfășurat în trei etape distincte:

Tur de Tecuci, o plimbare cu bicicleta prin municipiul Tecuci, pe ruta: Parcul Alexandru Ioan Cuza – str. Cuza Vodă – str. Plugului – str. Mălureni – str. Horia – str. Dimitrie Hârlescu – str. 1 Decembrie 1918 – str. Duzilor – str. Dacia – str. Liniștii – Kaufland – str.Feroviarilor – str. Depoului – str. Mihail Kogălniceanu – Bd. Victoriei – str. Matei Basarab – str. General Dragalina – str. Alexandru Lăpușneanu – str. Bradului – str. General Dragalina – str. 1 Decembrie 1918 (pista bicicliștilor) – Parcul Dendrologic Tineretului; traseul a avut lungimea de aproximativ 12,5 km și a fost străbătut în 45 min., în intervalul orar 17-1745; la această plimbare au participat 35 de bicicliști cu vârste cuprinse între 15-59 ani.

20180728_170008

Participanții au avut astfel ocazia să-și cunoască mai bine orașul și să-i testeze infrastructura de transport, cu bune și rele; atmosfera a fost una relaxantă, de vacanță, iar securitatea participanților a fost asigurată de reprezentanți ai Poliției Rutiere, Poliției Locale și Jandarmeriei Tecuci.

Poza 22

Rolempiada, o cursă pe role destinată amatorilor; traseul a avut lungimea de 1 km și a constat în parcurgerea dus-întors a str. Alexandru Lăpușneanu; cursa s-a desfășurat în intervalul orar 18-1810; la cursă au participat șase copii cu vârste cuprinse între 12-15 ani, câștigători fiind:

Locul I: Stan Ana-Maria

Locul II: Cozma Daniel

Locul III: Poenaru Alex

Rolempiada 1

Cursa s-a desfășurat pe o stradă reabilitată în urma unui proiect cu finanțare europeană, intitulat „Reabilitarea, modernizarea și extinderea spațiilor publice urbane: străzi orășenești, trotuare, scuaruri, zone pietonale, parcări Zona Sud“, desfășurat în perioada 14 III 2012 – 30 VI 2016, proiect promovat de echipa Euroscola de la Colegiul Național Spiru Haret Tecuci. Deci, iată că se poate!

Poza 26

Tecuciul se întrece, o cursă de biciclete destinată amatorilor, în incinta Parcului Dendrologic Tineretului; traseul a avut 1,5 km, constând în parcurgerea de 6 ori a circuitului oval din cadrul parcului; cursa s-a desfășurat în intervalul orar 19-1930; merituoșii concurenți, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, au fost:

Locul I: Chirițoiu Dragoș

Locul II: Voinea Șerban

Locul III: Bacalu Bogdan

Locul IV: Arhire Andrei

Locul V: Apăvăloaiei Teodor

Locul VI: Tudor Dan

Poza 4

IMG-20180728-WA0020

La final s-au împărțit premiile, asigurate de Asociația Clubul de Științe GEEA Tecuci.

Premiere role

Poza 10

În concluzie, putem spune că au fost atinse obiectivele propuse: conștientizarea beneficiilor aduse de proiectul cu finanțare europeană menționat mai sus, valorizarea la maxim a rezultatelor acestui proiect și nu în ultimul rând încurajarea unui stil de viață sănătos prin practicarea sportului.

Harta Jocurile Euroscola

Poza final

Faceți mișcare!

Trăiți verde!

 

Președintele Asociației Clubul de Științe GEEA Tecuci

Prof. Voinea Dumitru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s