Activitatea 4

Trăiește și împădurește

Poza 1

Miercuri, 22 noiembrie 2017, s-a desfășurat activitatea de voluntariat „Trăiește și împădurește“, din cadrul proiectului ecologic „O viață verde“.

Obiectivele urmărite în cadrul acestei activități au fost cultivarea, în rândul elevilor, a dragostei și respectului față de natură, informarea acestora cu privire la metodele și tehnicile folosite pentru plantarea arborilor și nu în ultimul rând implicarea directă în activități de împădurire.

Este foarte important să ocrotim pădurea de câte ori avem ocazia, să o ajutăm de câte ori este nevoie. Acum, mai mult ca niciodată, viitorul pădurii depinde de noi. Iar noi am ales o viață verde.

La activitatea de împădurire, care s-a desfășurat în pădurea Buciumeni, au participat 51 de elevi coordonați de doamna profesoară Mihaela Munteanu și domnul profesor Dumitru Voinea (Colegiul Național „Spiru Haret“ Tecuci), doamna profesoară Daniela Arhire (Școala Gimnazială nr. 1 Munteni), domnul profesor Dragoș Munteanu (Școala Gimnazială „Dimitrie Sturdza“ Tecuci), doamna profesoară Dorina Ciobotaru, doamna profesoară Diana Voinea și domnul învățător Georgel Grigorică (Școala Gimnazială „Gen. D. Dămăceanu“ Cosmești).

Activitatea a debutat cu un călduros bun-venit din partea gazdelor. La început, domnul inginer silvic Marius Costandache, reprezentant al Ocolului Silvic Tecuci, a făcut o scurtă prezentare a pădurii Buciumeni, subliniind rolul și importanța acesteia pentru locuitorii din zonă.

Poza 2

În continuare, domnul pădurar Dorin Mardare a precizat tehnica de plantare a puieților, insistând ca aceștia să fie amplasați în partea centrală a gropilor, iar solul din jurul acestora să fie bine tasat. Bineînțeles că explicațiile au fost însoțite de o demonstrație practică, domnul pădurar plantând primul puiet și dând astfel startul împăduririi propriu-zise.

Imediat elevii s-au pus pe treabă: au fost organizați de către cadrele didactice însoțitoare în echipe de câte două persoane, fiind asistați permanent în activitatea de plantare.

Hărnicia le-a fost răsplătită la scurt timp, peisajul dezolant al platoului defrișat în primăvara acestui an schimbându-se brusc prin apariția micilor puieți de gorun.

Poza 6

După o oră de muncă intensă, cele câteva sute de puieți au fost plantate. Domnul pădurar Mohora, făcând o scurtă inspecție a locului, a rămas plăcut impresionat de seriozitatea dovedită de micii ecologiști. Ne-a impresionat în mod deosebit dezamăgirea elevilor că nu au fost mai mulți puieți, ei fiind dispuși la efort suplimentar, semn că obiectivele noastre au fost atinse. Reprezentanții Ocolului Silvic Tecuci ne-au dat asigurări că la următoarea împădurire ne vor pune la dispoziție mai mulți puieți.

Poza 7

La revedere, pădure. Noi nu te vom abandona niciodată. Pentru că noi așa am ales să trăim.

12

Trăim și împădurim.

Prof. Voinea Dumitru

Președintele Asociației Clubul de Științe GEEA

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s