Apa și schimbările climatice

Apa_3

Design: Pleșa Andreea

 

Ziua mondială a apei este celebrată pe 22 martie la nivel mondial, la inițiativa ONU, începând cu 1993, având ca principal scop promovarea importanței apei proaspete pentru omenire.

Ziua Mondială a Apei 2020 este despre apă și schimbările climatice  și despre modul în care cele două sunt legate. Campania arată modul în care utilizarea apei va ajuta la reducerea inundațiilor, a secetei, a deficienței de apă și a poluării și va ajuta la lupta împotriva schimbărilor climatice.

Site-ul oficial al ONU subliniază importanța apei pentru  cei 2,2 miliarde de oameni care trăiesc fără acces la apă sigură și promovează luarea de măsuri pentru a combate criza globală a apei. Un obiectiv principal al Zilei Mondiale a Apei este de a sprijini atingerea Obiectivului 6 pentru Dezvoltare Durabilă al ONU: apă și canalizare pentru toți până în 2030. Anul 2020 este al treilea an din Decada Internațională pentru acțiunea „Apă pentru o dezvoltare sustenabilă“ (2018-2028).

Andrei Estera

Desen realizat de Andrei Estera

 

Schimbările climatice recente, generate sau amplificate de activitățile umane, au un efect devastator asupra hidrosferei: poluarea apelor, inundații, secarea unor lacuri, topirea ghețarilor, creșterea nivelului Oceanului Planetar; toate acestea se vor manifesta tot mai acut, tot mai intens, vor afecta teritorii tot mai vaste și un număr tot mai mare de oameni.

Constandache Lavinia

Desen realizat de Constandache Lavinia

 

Suntem ceea ce suntem datorită apei: susține viața pe Terra, este un important agent modelator al scoarței terestre, exercită importante influențe climatice, contribuie la formarea solurilor, este cel mai bun dizolvant întâlnit pe planeta noastră, determină evoluția și dezvoltarea continuă a societății umane.

Dumitru Dorin

Desen realizat de Dumitru Dorin

 

Ținând cont de evenimentele care marchează acest început de an, trebuie să fim conștienți că apa și săpunul constituie principalele arme împotriva COVID 19.

Cristina Nedelea

Desen realizat de Nedelea Cristina

 

Fiecare picătură de apă care alcătuiește Planeta Albastră a străbătut milioane de kilometri prin spațiu și Sistemul Solar pentru a ajunge la noi; apa este un dar al Universului pentru omenire!

Apa_1

Design: Pleșa Andreea

 

Respectați acest cadou!

Utilizați responsabil resursele de apă!

Trăiți sănătos!

 

Prof. Voinea Dumitru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s